Gelişmiş ventilatör teknolojisiyle üretilmiş olan Trilogy 100, hastalarınızın değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen solunum modlarına sahiptir. Çok çeşitli uygulama imkânlarına sahip yaşam destek ventilatörü Trilogy 100; Respironics firması tarafından geliştirilmiş eşsiz bi-level teknolojisini, solunum hastalıklarının takibindeki üstün yeteneği ile birleştirmiştir. Kolay kullanılan bir menüye sahiptir. Hem volüm kontrol hem de basınç kontrol modunda, hava kaçaklı ve valfli iki çeşit hasta devresi ile kullanılabilmektedir. Yetişkinlerde ve çocuklarda(>5kg), invaziv ve noninvaziv solunum desteği ihtiyacını karşılayan, ihtiyaca uygun seçilebilen çeşitli aksesuarlara sahiptir. Cihazın esnek kullanımı alanı, solunum yetmezliğinin zamanla olan değişkenliğine uyumlu bir şekilde ayarlanabilmesini sağlar.
Cihaz pasif ekshalasyon portlu(hava kaçaklı) devre ile kullanıldığında, PHILIPS Respironics’in eşsiz AutoTrak ve AVAPS teknolojilerinin kullanımına imkân tanır. AutoTrak Algılama teknolojisi; istenmeyen hava kaçaklarının, cihaz tarafından tespit edilerek mükemmel derecede tolere edilmesini sağlamaktadır.
AutoTrak, hastanın soluk alıp vermesinde cihaz ile hasta arasındaki senkronizasyonun bozulmasını engeller. Hem invaziv hem de non-invaziv solunum desteği için seçilebilen AVAPS uygulaması, ayarlanan sınırlar dâhilinde hastanın ihtiyacına göre otomatik basınç destek ventilasyonu yapabilmektedir. Hastanın ihtiyacı olan ve değişkenlik gösteren hava miktarını, hastanın solunum gayretine tamamen uyumlu olarak verir. Böylece hastanın konforunu ve tedaviyi kabulünü artırmış olur.
4 saatlik dahili, 4 saatlik değiştirilebilir toplam 8 saate kadar dayanabilen bataryası vardır. Hastane veya dışında doğrudan elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan uzun süre hastanın mobilitesini sağlar. Düşük basınçlı (15litre/dk) oksijen giriş bağlantısına sahiptir. İstenirse kullanıcı tarafından takılıp çıkartılabilen 4 saatlik yedek batarya temin edilebilir. Oldukça büyük ve renkli LCD ekranından uygulama parametreleri, anlık tedavi verileri ve alarmların takibi kolaylıkla yapılabilmektedir. LCD ekranındaki parametrelerin görselliği isteğe göre değiştirilebilir. Ayarlanan tüm parametreler, seçilen ikincil bir menüye girilebilir. Gerektiğinde kolaylıkla 2. menü doğrudan aktif hale getirilerek zaman kaybının önüne geçilmiş olur. Bu özellik, hastanın durumundaki değişikliklere göre yedek menünün aktif hale getirilmesiyle, cihazın evde kullanımını kolaylaştırır. Cihazın hava girişi çıkartılabilir olup yüksek seviyede dezenfeksiyona imkan sağlamaktadır.
DirectView Hasta Takip Programı, hastalığın takibinin ve uygulama parametrelerinin mükemmel bir şekilde yapılabilmesini sağlar. Cihaza takılan 1 GB SD hafıza kartı, en az son 1 yıllık tedavi verilerini kaydedebilmektedir. Bu verilerin DirectView Hasta Takip Programına aktarılması ile, hastanın son 72 saatlik solunum grafikleri, bu süre içindeki her nefes detaylı olarak dalga formunda takip edilebilmektedir. DirectView, hastaya ait son 30 günlük tedavi parametrelerini, her gün için ayrı ayrı detaylı raporlar olarak hazırlayabilmektedir. Son 12 aylık süre içinde olan, basınç ve solunum hızındaki değişiklikler, hasta-cihaz solunum tetiklemesi oranları, hastanın nefes verme akımındaki üst değerlerindeki(PIF) değişimler, nefes verme sırasındaki hava hacmi(Vte) ve hava kaçağındaki değişikler, nefes verme süresini solunum süresine oranındaki (Ti/Ttot) ve dakika solunumunda meydana gelen değişikliklerin takip edilebilir ve raporlanabilir olması, hastalığın takibinin eşsiz şekilde yapılabilmesini sağlamaktadır.
TRILOGY 100 ev tipi ventilatör cihazının, benzer cihazların hiçbirinde bulunmayan bir başka teknolojik üstünlüğü ise; evlerde de kullanılabilen Alice PDx Uyku Bozuklukları Tanı cihazı (Portable Polisomnografi) ile doğrudan bağlantı yapılabilmesidir. Böylece hastalığın uyku sırasındaki değişik seyri, Trilogy cihazından alınan solunumsal verilerin diğer Polisomnografik parametrelerle (EEG, SpO2, EKG, EMG, vb. gibi) birlikte senkronize olarak kayıt edilmesi ve Uyku Bozuklukları Analiz Yazılımı ile verilerin kendi aralarındaki korelasyonların detaylı raporlarının çıkartılması mümkün olur.