Geliştirilmiş ve Benzersiz Algoritma
AutoPDIFF
PDIFF (Basınç Farkı); BiPAP tedavisinde ayarlanan IPAP (Nefes Alma Basıncı) ile EPAP (Nefes Verme Basıncı) arasındaki farktır. Otomatik basınç farkı ayarı ile ortalama basınç azaltılarak hedeflenen solunum tedavisi daha yüksek konfor ile sağlanır. IPAP basıncı obstruktif apne ve hipopne gibi solunum olaylarına APAP standart algoritması hızında cevap verir.
Bi softPAP
BiPAP tedavisinde ekshalasyon (nefes verme) esnasında rahatlatma özelliği Bi SoftPAP iki seviyeli olarak ayarlanabilmektedir. Bi SoftPAP ayarlanan EPAP (Nefes Verme Basıncı) ayarlanan seviyeye göre 1 ve 2 cmH2O basınç altına düşerek solunum tedavisinde etkinliği ve konforu artırır.
TriLevel
Löwenstein BiPAP cihazlarında bulunan TriLevel özelliği ile yaklaşık ortalama tedavi basıncında 2.5 cmH2O ve Maksimum IPAP basıncında da 2.3 cmH2O düşük basınç ile aynı tidal volümü sağlamaktadır. Löwenstein bu benzersiz BiPAP algoritması ile tedavi etkinliği artmaktadır.
Konfor Özellikleri
softSTART
Uyku solunum bozuklarının ortadan kaldırılması için uyku laboratuvarlarında yapılan titrasyon testi sonrasında veya solunum hastalıkları servislerinde tedavi basıncınız belirlenir. Bu basınç ile uykuya dalmak veya tedaviye başlamak çoğu zaman zor olmaktadır. Löwenstein Prisma softSTART özelliği siz rahatça uyuyana kadar ayarlanan sürede bilevel solunum tedavi basıncına ulaşır. Bu özellikte BiPAP (Bi-Level) başlangıç basıncını da ayarlamanız mümkün olduğundan düşük basınçta yaşanabilecek nefes darlığı hissini engelleyecektir.
autoSTART / autoSTOP
BiPAP (Bi-Level) tedaviniz için kullandığınız burun veya ağız-burun maskenizden ilk nefes alıp vermeniz ile uyku ve solunum tedaviniz otomatik olarak başlayacaktır ve aynı şekilde maskenizi çıkardığınızda da otomatik olarak duracaktır. Bu özellikle size cihazınızı yatağınızın yanında istediğiniz gibi konumlandırmanıza olanak tanımaktadır. autoSTART / autoSTOP özelliği BiPAP (Bi-Level) cihazı için konfor özelliği olsa da özellikle gece yaşanabilecek kısa süreli elektrik kesintilerinde cihazınzın tekrar çalışmasına ve uyku solunum tedavinizin devamlılığı sağlanacaktır.
smartAQUA
PAP tedavisi esnasında iletilen tedavi basıncı sebebiyle ağız kurulukları yaşanabilir. Yaşanan ağız kuruluklarını ortadan kaldırmanın en iyi yöntemi uyku tedavi cihazı ile birlikte nemlendirici ünitesi de kullanmaktır. Maske kaçakları nemlendirici ünitesinin etkisini azaltabilir. Löwenstein Prisma serisinde bulunan smartAQUA özelliği maske kaçaklarındaki kaybı tespit ederek ısıtma performansı artırır ve nemlendirme etkisini sabit tutar. Ayrıca smartAQUA ayarlanan nem seviyesine hızlıca ulaşabilmek için başlangıçta “warm-up BOOST” ile ayarlanan seviyedeki nemliliğe ulaşana kadar ısıtma ünitesini en yüksek kademede çalıştırır. Bu sayede CPAP, BiPAP kullanımının başında dahil en etkin ve konforlu uyku tedavisini yaşarsınız.
Tedavi Etkinliği
SpO2 Monitorizasyonu
SpO2 Oksijen probu tüm Prisma Serisi PAP cihazları ile birlikte kullanılabilmektedir. Bu sayede uyku tedavisinde solunum olaylarının yanı sıra kalp atım hızı, oksijen değerleri de takip edilebilir ve raporlanabilir.
Derin Uyku İndikatörü
Uyku apnesi ve solunum tedavisinde apne, hipopne gibi solunum olaylarının varlığı ve takip edilebilmesi en önemli unsurdur. Apne, hipopne, horlama ve akım sınırlamaların ortadan kalkması veya minimuma düşmesine rağmen gündüz uykuluk hali devam etmektedir. Löwenstein Prisma uyku ve solunum cihazları derin uyku süresini ölçebilmekte ve raporlamasını yapmaktadır. Löwenstein Medical Prisma25S BiPAP (Bi-Level) cihazında bulunan prismaRECOVERY algoritması ölçülen hava akımı değerlerindenDerin Uyku ölçümü yapan ilk ve tek algoritmadır.